Alla inlägg under mars 2012

Det var frost idag på morgonen och disigt. Vi kom iväg efter de vanliga morgonbestyren. Körde mot Trier igen för att tanka diesel. Ställde GPS på Köpenhamn och så satte jag mig tillrätta bakom ratten. Det var ordentligt disigt till att börja med men så kom solen fram och sikten blev bättre.  Trafiken har varit tät emellan
åt men vi har sluppit stå stilla i köer.  Där det har tätnat så har det rullat på framåt. Bara gjort korta stopp för
att sträcka på benen och fika. Vid fyra tänkte vi först att stanna för dagen men ångrade oss och ställde GPS på Heiligenhafen och körde vidare. Det hann bli mörk innan vi var framme på ställplatsen. Stannade till och handlade några små saker i byn innan vi körde dit. Många mil har det rullat i dag ca 75 mil. Lilla My är så duktig att även klara av långa dags etapper bara lite gnäll på slutet.  Så nu ikväll slappar vi innan det är tid för kudden.

Rätt många husbilar på ställplatsen är det.   

Körde från Millau på morgonen i riktning mot Clermot-Ferrand.  A75 upp och ner och så kom vi in i ett snöbeklätt landskap med minusgrader. Lite puder av snö kom också ner. Så vi fick uppleva snö även i år för den här tiden förra året var vi i Mora.

Lilla My och jag var ute i snön och kramade snöbollar på en rastplats där vi också fikade. Körde sedan vidare, tycker det är jobbigt att köra på A75 med dessa uppförsbackar och nedförslut.

Vi hade bestämt oss att stanna efter 30 mils körning i Saint-Pourçain-s, den ställplatsen var stängd. Det var trädfällning och underhåll vad vi såg, öppnar igen den 15 mars. Så vi fick leta upp en ny ställplats och det blev Digoin. Här var det redan ett antal husbilar på plats. Stannade till och gick ut och pratade   med en fransman som tyckte vi kunde flytta fram så att vi kunde använda El vi också. Här hittade vi också fri WiFi.

Vägen till Digoin gick genom böljande lantbruksområden med mycket kreatur.  Vi har inte varit inne i
vindistrikten än. Vi har kört nästan samma sträckning som på nervägen.

Nu efter fyra månader i Spanien är det tid att vända hem.  Vi har sett, upplevt och lärt på denna vår första övervintringsresa i varmare trakter.  Träffat många nya och gamla bekantskaper och lyssnat till deras upplevelser.  Vi har både fri campat, stått på ställplats och även på camping.  Kan inte klaga på vädret under den här perioden.  Visst har vi haft minusgradet ner till 3 grader men solen värmer fort på dagen.

Nu vår sista kväll innan vi passerar gränsen till Frankrike så kom regnet. Nu hoppas jag att vädret är bättre i morgon, för vi har planer på att köra över berget upp mot Perpignan. Ska vara fin väg ut efter kusten men krokigt har tagit ut en Ställplats Latour bas Elne på Franska sidan. Kan vara skönt att stanna till och vila armarna efter den sträckan.

Nu har vi ingen uppkoppling när vi kör utan får använda WiFi där det finns.

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Senaste inläggen

Välkommen att skriva

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Statistik


Skapa flashcards